Olejek doTERRA Imbir
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
OPIS PRODUKTU
Pochodzący z Madagaskaru olejek eteryczny z imbiru dōTERRA pozyskiwany jest ze świeżego kłącza – podziemnej łodygi, która wypuszcza korzenie. Imbir jest składnikiem wielu potraw kuchni azjatyckiej, nadając im pikantny smak i wyrazisty aromat. W tradycji zachodniej imbir plasuje się raczej jako przyprawa potraw słodkich, takich jak imbirowe pierniki i ciasteczka.
UŻYCIE
• Użyj jednej kropli olejku zamiast całego imbiru do przyrządzania słodkich i pikantnych potraw.
• Olejek z imbiru świetnie sprawdza się także w rozmaitych wypiekach, takich jak chlebek bananowy i ciasta.
OLEJEK Z IMBIRU W KUCHNI
Aby nadać potrawom aromat, potrzeba użyć znacznie mniej olejku eterycznego niż świeżych lub suszonych przypraw czy innych środków aromatyzujących. W porównaniu ze świeżymi bądź suchymi przyprawami lub innymi środkami aromatyzującymi, olejki eteryczne mają tak silny aromat, że nawet najmniejsza ich ilość może nadać potrawom wyrazistego smaku. W przypadku użycia olejku z imbiru do gotowania najlepiej jest stosować metodę wykałaczki – zanurzyć końcówkę czystej wykałaczki w buteleczce z olejkiem eterycznym i wymieszać składniki wykałaczką. Po zamieszaniu wykałaczką potrawy w naczyniu spróbuj, czy nie trzeba dodać jeszcze więcej olejku.
SPOSÓB UŻYCIA Jako przyprawa.
UWAGI Używać tylko po rozcieńczeniu. Zażywać nie więcej niż jedną kroplę dziennie. Przechowywać poza zasięgiem dzieci. Unikać kontaktu z oczami i błonami śluzowymi.
PODSTAWOWE KORZYŚCI
• Popularna przyprawa kuchenna stosowana w wielu potrawach z całego świata, znana ze swojego rozgrzewającego, ziemistego aromatu.
• Stosuj jako zamiennik suszonego lub świeżego imbiru w słodyczach, takich jak imbirowe pierniki i ciasteczka
Źródło: www.doterra.com